Tomahawk met jalapeño aioli
Een Tomahawk steak is een indrukwekkend en smaakvol stuk vlees, dat perfect past bij een avondje thuis. In dit recept voor 4 personen serveren we de steak met frietjes en een heerlijke jalapeño aioli. Lees verder om te ontdekken hoe je dit gerecht thuis kunt maken.

Bereidingstips
Laat het vlees rusten: Nadat je de tomahawk steak van de grill of grillpan hebt gehaald, laat je het vlees 5-10 minuten rusten voordat je het aansnijdt. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich kunnen herverdelen in het vlees, waardoor het malser en sappiger wordt. Gebruik verder een vleesthermometer. Om de perfecte gaarheid te bereiken, gebruik je een vleesthermometer om de interne temperatuur van de steak te controleren. Voor een medium-rare resultaat moet de temperatuur ongeveer 55-57°C zijn, voor medium 60-63°C en voor medium-well 65-68°C.
Ingrediënten
- Tomahawk steak (ca. 1 kg)
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 4 takjes rozemarijn, fijngehakt
- 4 takjes tijm, fijngehakt
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 jalapeño pepers, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 theelepels dijonmosterd
- 4 eidooiers
- 400 ml zonnebloemolie
- 4 eetlepels citroensap
- 4 eetlepels olijfolie
- 800 gram aardappelen
- Zout en peper