Smaakvolle kalfswangen in een rode wijnsaus
Dit klassiek Italiaanse gerecht, gestoofde kalfswangen, langzaam gegaard in rode wijn en kalfsfond, zijn het perfecte gerecht voor een luxe diner. Het vlees wordt boterzacht en de diepe smaken van wijn en kruiden maken dit gerecht onweerstaanbaar.

Bereidingstip
Wil je de saus dikker maken? Voeg dan een lepel maïzena toe, gemengd met wat water, en klop het door de saus.
Ingrediënten
- 1400 gram kalfswangen
- 100 g bloem
- 800 ml rode wijn
- 400 ml kalfsfond
- 6 sjalotten
- 2 winterpenen
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 2 eetlepels tijm
- 2 eetlepels salie
- 2 blaadjes laurier
- 50 gram roomboter
Geschikt voor 6 personen.
Stap 1
Bestrooi de kalfswangen met zout, peper en bloem. Snijd de sjalotten, knoflook en
winterpeen in stukjes.
Stap 2
Braad de wangen aan in een klont boter en haal ze uit de pan. Fruit vervolgens de sjalot, winterpeen en knoflook in dezelfde pan.
Stap 3
Voeg rode wijn en kalfsfond toe, breng aan de kook en leg het vlees terug in de pan.
Stap 4
Voeg tijm, laurierblaadjes en salie toe en laat alles minstens 3 uur zachtjes
stoven.
Stap 5
Zeef de saus, voeg balsamicoazijn toe en laat inkoken tot een dikkere jus.