Ribs
Louisiana style
Louisiana ribs, ook bekend als St. Louis-style ribs, zijn heerlijk gekruide en gemarineerde spareribs uit het zuiden van de Verenigde Staten. Ze worden meestal langzaam gegaard op een barbecue en vervolgens geserveerd met een smaakvolle barbecuesaus. Hieronder vind je een recept en tips om Louisiana ribs het lekkerst te maken voor 4 personen.
Bereidingstips
Voor extra smaak kun je de ribben ook marineren in een zelfgemaakte marinade op basis van azijn, Worcestershiresaus, mosterd en kruiden. Zorg ervoor dat de temperatuur van de barbecue constant blijft tijdens het roken. Dit zorgt voor gelijkmatige gaarheid en een mals resultaat. Laat de ribben rusten voordat je ze serveert zodat de sappen zich kunnen herverdelen. Zo blijft het vlees malser. Serveer de ribben met een frisse salade of bijvoorbeeld aardappelgratin, coleslaw of gegrilde groenten en klaar ben je.
Ingrediënten
- 1 tot 1,5kg Short Ribs
- 1/4 kopje bruine suiker
- 4 eetlepels paprikapoeder
- 2 eetlepels chilipoeder
- 2 eetlepels knoflookpoeder
- 2 eetlepels uienpoeder
- 2 eetlepels zout
- 2 theelepels zwarte peper
- 1 kopje barbecuesaus (voor de topping)