Search

Ribs
Louisiana style

Louisiana ribs, ook bekend als St. Louis-style ribs, zijn heerlijk gekruide en gemarineerde spareribs uit het zuiden van de Verenigde Staten. Ze worden meestal langzaam gegaard op een barbecue en vervolgens geserveerd met een smaakvolle barbecuesaus. Hieronder vind je een recept en tips om Louisiana ribs het lekkerst te maken voor 4 personen.

Ribs lousiana style

Bereidingstips

Voor extra smaak kun je de ribben ook marineren in een zelfgemaakte marinade op basis van azijn, Worcestershiresaus, mosterd en kruiden. Zorg ervoor dat de temperatuur van de barbecue constant blijft tijdens het roken. Dit zorgt voor gelijkmatige gaarheid en een mals resultaat. Laat de ribben rusten voordat je ze serveert zodat de sappen zich kunnen herverdelen. Zo blijft het vlees malser. Serveer de ribben met een frisse salade of bijvoorbeeld aardappelgratin, coleslaw of gegrilde groenten en klaar ben je.

Ingrediënten
  • 1 tot 1,5kg Short Ribs
  • 1/4 kopje bruine suiker
  • 4 eetlepels paprikapoeder
  • 2 eetlepels chilipoeder
  • 2 eetlepels knoflookpoeder
  • 2 eetlepels uienpoeder
  • 2 eetlepels zout
  • 2 theelepels zwarte peper
  • 1 kopje barbecuesaus (voor de topping)
 
Stap 1
Verwijder het dunne membraan van de onderkant van de ribben door een mes onder het membraan te schuiven en het eraf te trekken. Dit zorgt ervoor dat de kruiden en marinade beter in het vlees trekken.
Stap 2
Maak de rub door de bruine suiker, paprikapoeder, chilipoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en zwarte peper te mengen in een kom. Wrijf de rub royaal over de ribben aan alle kanten en laat ze minstens 1 uur staan.
Stap 3
Verwarm de barbecue voor op indirecte hitte op 120-135 graden Celsius. Leg de ribben op het rooster met het vlees naar boven en sluit de deksel. Laat de ribben ongeveer 3 uur roken op de barbecue.
Stap 4
Controleer regelmatig of er nog genoeg rook en warmte is. Voeg zo nodig houtsnippers of houtskool toe.
Stap 5
Wanneer de ribben gaar zijn, haal je ze van de barbecue en smeer je ze in met de barbecuesaus. Leg ze vervolgens terug op de barbecue en laat ze nog 10-15 minuten roken.
Stap 6
Haal de ribben van de barbecue en laat ze enkele minuten rusten. Snijd ze in stukken en serveer ze met extra barbecuesaus.