Rib Eye met pastinaak crème
Rib Eye is een heerlijk stuk vlees dat zich goed leent voor verschillende bereidingswijzen. Een populaire manier om Rib Eye te serveren is met pastinaak crème en geroosterde wortels. Hieronder vind je een recept en tips om dit gerecht het lekkerst te maken voor 4 personen.

Bereidingstips
Zorg ervoor dat de Rib Eye steaks op kamertemperatuur zijn voordat je ze bakt. Haal ze minstens 30 minuten voor het bakken uit de koelkast. Verder kun je de Rib Eye steaks ook op de barbecue bereiden voor een extra rokerige smaak. Varieer daarnaast met groenten zoals pastinaak, wortels, pompoen of zoete aardappel voor een kleurrijk en gevarieerd gerecht.
Ingrediënten
- 4 rib eye steaks van ongeveer 200 gram per stuk (of 1 heel stuk van 1kg)
- 8 pastinaken, geschild en in stukken gesneden
- 8 wortels, geschild en in stukken gesneden
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels verse rozemarijn, fijngehakt
- 2 kopjes zure room
- 4 eetlepels boter
- 4 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Stap 1
Verwarm de over voor op 200 graden Celsius. Leg de wortels en pastinaken op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie.
Stap 2
Breng de wortels en pastinaken vervolgens op smaak met zout en peper en rooster ze ongeveer 20-25 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn geworden.
Stap 3
Verhit intussen een koekenpan op hoog vuur. De pan moet goed heet zijn. Wrijf de Rib Eye steaks in met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Leg daarna de steaks in de pan en bak ze ongeveer 3-4 minuten per kant voor een medium-rare resultaat. Nogmaals de pan moet goed heet zijn.
Stap 5
Haal de steaks uit de pan en laat ze enkele minuten rusten onder aluminiumfolie. In een andere pan smelt je de boter op middelhoog vuur.
Stap 6
Voeg de knoflook en rozemarijn toe en bak dit tot de knoflook goudbruin is. Voeg de zure room toe en roer tot het mengsel goed gemengd is. Haal het daarna van het vuur.
Stap 7
Pureer de geroosterde pastinaak en wortels tot een gladde crème. Voeg eventueel wat melk of room toe om het mengsel gladder te maken.
Stap 8
Verdeel de pastinaak crème over de borden en leg de Rib Eye steaks erop. Schep de geroosterde wortels eromheen en besprenkel alles met de boter-knoflooksaus.