Rib Eye
chimichurri
Rib Eye steak is een heerlijke en smaakvolle vleessoort die zich perfect leent voor het maken van een Chimichurri saus. Deze Argentijnse saus is gemaakt van verse kruiden, knoflook en olijfolie en geeft de Rib Eye steak een heerlijke smaak en een pittige kick. In dit recept zullen we je uitleggen hoe je deze heerlijke Rib Eye chimichurri maakt voor 4 personen.
SErveertip
Je kunt de Rib Eye chimichurri serveren met geroosterde groenten en aardappelpuree of met een frisse salade. Een heerlijk glas rode wijn past hier perfect bij! Laat je creativiteit gaan in het serveren van bijgerechten om de Rib Eye nog beter tot zijn recht te laten komen.
Ingrediënten
- 4 Rib Eye steaks 250 gram per stuk of hele Rib Eye van 1 kg
- 1 kopje olijfolie
- 1/2 kopje rode wijnazijn
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 kopje gehakte verse peterselie
- 1/2 kopje gehakte verse koriander
- 4 eetlepels gehakte verse oregano
- 1 theelepel gemalen komijn
- Zout en peper naar smaak
Stap 1
Haal de Rib Eye steaks of gehele Rib Eye uit de koelkast en laat het goed op kamertemperatuur komen. Doe dit ruim op tijd.
Stap 2
Maak de chimichurri saus door de olijfolie, rode wijnazijn, knoflook, peterselie, koriander, oregano en komijn in een blender te doen.
Stap 3
Mix dit tot een gladde massa. Breng de chimichurri saus op smaak met zout en peper en zet het opzij. Gebruik je gehele Rib Eye? Snijd het gehele stuk nu in steaks.
Stap 4
Verwarm de grillpan op middelhoog vuur. Bestrooi de Rib Eye steaks met zout en peper.
Stap 5
Leg de Rib Eye steaks op de grillpan en grill ze aan beide kanten tot ze mooi bruin zijn en een grillpatroon hebben, ongeveer 3-4 minuten per kant.
Stap 6
Haal de Rib Eye plakjes van de grillpan en laat ze 5 minuten rusten voordat je ze in plakken snijdt.
Stap 7
Serveer de plakjes Rib Eye steak met de chimichurri saus eroverheen.