Klassieke pulled pork
Pulled pork is een klassiek gerecht uit de Amerikaanse keuken, dat steeds populairder wordt over de hele wereld. Het is een heerlijk gerecht van langzaam gegaard varkensvlees dat zacht en sappig is en gemakkelijk uit elkaar valt met een vork. Het kan worden gegeten als hoofdgerecht, als onderdeel van een sandwich of als topping op een pizza. In dit recept zullen we uitleggen hoe je pulled pork kunt maken voor 4 personen.
Bereidingstip
Het is belangrijk om het varkensvlees langzaam te garen, zodat het zacht en sappig wordt en gemakkelijk uit elkaar valt. Als je geen appelciderazijn hebt, kun je ook gewone azijn gebruiken. Varieer gerust met de kruiden en saus naar smaak, er zijn tal van opties om pulled pork nog lekkerder te maken. Onderstaand vind je de ingrediënten voor het recept en zijn de te nemen stappen te volgen op tot heerlijke pulled pork te komen die je kan serveren.
Ingrediënten
- 1 kg procureur
- 2 eetlepels bruine suiker
- 2 eetlepels gerookte paprikapoeder
- 2 eetlepels knoflookpoeder
- 2 theelepels zout
- 2 theelepels zwarte peper
- 1 kopje appelciderazijn
- 1/2 kopje barbecuesaus
- 4 zachte broodjes of broodjes naar keuze