Picanha chimichurri
Picanha chimichurri is een heerlijk Braziliaans gerecht dat perfect is voor een gezellig diner. Het is een eenvoudig te bereiden gerecht, de smaak is fantastisch. Eén van de vele leuke recepten met de picanha. Hieronder volgt een recept voor het maken van Picanha chimichurri voor 4 personen.
Bereidingstip
Het is belangrijk om de vetlaag op de Picanha te behouden, omdat dit bijdraagt aan de smaak en het mals houdt tijdens het grillen. Snijd het vlees niet te veel weg, maar maak wel kleine kruislingsneden in het vet om te voorkomen dat het gaat kromtrekken tijdens het grillen. Let verder ook op de grilltijd en de kerntemperatuur. Picanha is het lekkerst als het van binnen rosé tot medium is. Gebruik een vleesthermometer om de kerntemperatuur te meten. Voor medium rare Picanha, haal je het van de grill wanneer de kerntemperatuur ongeveer 54-57 graden Celsius is. Laat het vlees vervolgens 5-10 minuten rusten voordat je het aansnijdt.
Ingrediënten
- 1 kg picanha steak
- 6 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 kopje olijfolie
- 1/2 kopje rode wijnazijn
- 1/2 kopje verse peterselie, fijngehakt
- 4 eetlepels verse oregano, fijngehakt
- 2 theepel zout
- 1 theelepel zwarte peper