Search

Picanha chimichurri

Picanha chimichurri is een heerlijk Braziliaans gerecht dat perfect is voor een gezellig diner. Het is een eenvoudig te bereiden gerecht, de smaak is fantastisch. Eén van de vele leuke recepten met de picanha. Hieronder volgt een recept voor het maken van Picanha chimichurri voor 4 personen.

Picanha chimichurri

Bereidingstip

Het is belangrijk om de vetlaag op de Picanha te behouden, omdat dit bijdraagt aan de smaak en het mals houdt tijdens het grillen. Snijd het vlees niet te veel weg, maar maak wel kleine kruislingsneden in het vet om te voorkomen dat het gaat kromtrekken tijdens het grillen. Let verder ook op de grilltijd en de kerntemperatuur. Picanha is het lekkerst als het van binnen rosé tot medium is. Gebruik een vleesthermometer om de kerntemperatuur te meten. Voor medium rare Picanha, haal je het van de grill wanneer de kerntemperatuur ongeveer 54-57 graden Celsius is. Laat het vlees vervolgens 5-10 minuten rusten voordat je het aansnijdt.

Ingrediënten
  • 1 kg picanha steak
  • 6 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 kopje olijfolie
  • 1/2 kopje rode wijnazijn
  • 1/2 kopje verse peterselie, fijngehakt
  • 4 eetlepels verse oregano, fijngehakt
  • 2 theepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper
 
Stap 1
Start met de chimichurri saus. Meng de knoflook, olijfolie, rode wijnazijn, peterselie, oregano, zout en peper in een kom.
Stap 2
Meng vervolgens de bruine suiker, gerookte paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper in een kleine kom.
Stap 3
Leg de picanha steak op de grill of grillpan en bak de steak aan beide kanten gedurende 5-6 minuten tot de gewenste gaarheid.
Stap 4
Haal de steak van de grill en laat het 5-10 minuten rusten. Wees ervan bewust dat het vlees goed moet rusten en geef het de tijd.
Stap 5
Vervolgens snijd je de steak in plakjes en serveer deze met de chimichurri saus erover, en klaar. Geniet van het heerlijke recept!
Stap 6
Aanrader: serveer de Picanha chimichurri met geroosterde groenten, een lekkere salade en eventueel wat aardappeltjes.
Stap 7
Daarnaast is het ook lekker om er wat verse limoenpartjes bij te serveren om de smaak van het gerecht te versterken.
Bericht sturen
Vragen over het product? Stuur ons een berichtje via Whatsapp