Lamsrack met verse rozemarijn
Lamsrack met verse rozemarijn is een heerlijk gerecht dat de smaakvolle combinatie van mals lamsvlees en aromatische rozemarijn biedt. Het lamsrack met verse rozemarijn is een gerecht dat perfect past bij speciale gelegenheden of een feestelijke maaltijd. Hieronder vind je het recept voor 4 personen.
Bereidingstip
Serveer de lamsracks met bijvoorbeeld gegrilde groenten of aardappelpuree. Je kunt het gerecht ook nog afmaken met een lekkere saus van bijvoorbeeld rode wijn en balsamico-azijn. Geniet van dit heerlijke lamsrack met verse rozemarijn gerecht! Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 1 groot lamsrack
- 8 teentjes knoflook, fijngehakt
- 8 takjes verse rozemarijn, fijngehakt
- 4 eetlepel olijfolie
- 4 eetlepel Dijon-mosterd
- Zout en peper naar smaak
Stap 1
Verwarm de over voor op 200 graden celsius. Ga dan verder met het vlees.
Stap 2
Bestrooi de lamsracks aan beide kanten met zout en peper voor extra smaak.
Stap 3
Meng de fijngehakte knoflook, rozemarijn en olijfolie.
Stap 4
Smeer de lamsracks in met het mengsel van knoflook, rozemarijn en olijfolie.
Stap 5
Verhit een pan op hoog vuur en bak de lamsracks aan beide kanten bruin.
Stap 6
Haal de lamsracks uit de pan en smeer aan de bovenkant van elke rack 1 el Dijon-mosterd.
Stap 7
Plaats de lamsracks in een ovenschaal om te bakken.
Stap 8
Bak ze in de oven gedurende 15-20 minuten, afhankelijk van hoe gaar je het vlees wilt hebben.
Stap 9
Haal de lamsracks uit de oven en laat ze 5 minuten rusten voordat je ze serveert.