Lamskotelet (ten) met een sticky saus
Breng een vleugje verfijning naar je tafel met deze heerlijk kleverige lamskoteletten. Door de lamskoteletten te marineren in een zoet-zoute saus krijgen ze een onweerstaanbare glans en een rijke smaak.

Bereidingstip
Laat de lamskoteletten minimaal een uur, maar bij voorkeur een hele nacht, marineren. Hierdoor dringt de smaak dieper in het vlees en zorg je voor een mooiere karamelisatie tijdens het bakken of grillen.
Ingrediënten
- 1000 gram lamskoteletten
- 10 tenen knoflook
- 4 eetlepels honing
- 4 takjes tijm
- 2 takjes rozemarijn
- 2 eetlepels citroensap
Geschikt voor 5 personen.
Stap 1
Meng de knoflook, honing, tijm, citroensap en rozemarijn in een kom. Smeer het vlees in met de marinade.
Stap 2
Leg de lamskoteletten in de marinade, zorg dat ze goed bedekt zijn. Laat ze minimaal een uur marineren in de koelkast, maar langer kan ook voor extra smaak.
Stap 3
Verwarm een grillpan of BBQ en bak de lamskoteletten in ongeveer 5 minuten per kant, tot ze mooi gekarameliseerd zijn aan de buitenkant en nog sappig van binnen.
Stap 4
Je kunt de marinade tussendoor nog wat over het vlees lepelen voor extra kleverigheid.