Search

Klassieke Boeuf Bourguignon

Boeuf bourguignon is een rijk, Frans stoofgerecht met rundvlees, rode wijn en groenten. Het langzaam garen zorgt voor mals vlees en diepe smaken. Traditioneel bereid met rode Bourgogne-wijn, is dit een echte klassieker voor iedere fijnproever.

Bereidingstip

Dit gerecht is de volgende dag nóg lekkerder, dus maak het gerust een dag van tevoren. Dit scheelt ook weer extra werk op de kerstdag zelf.

Ingrediënten
  • 1400 gram riblappen
  • 150 gram spek of bacon
  • 750 milliliter rode wijn
  • 300 milliliter runderbouillon
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 3 blaadjes laurier
  • Wortel, champignons, zilveruitjes
  • Peper en zout

Geschikt voor 7 personen.

Stap 1
Bak spekjes en zet deze even apart. Braad riblappen aan in dezelfde pan.
Stap 2
Voeg bloem toe en blus af met wijn en de bouillon. Voeg de tijm en laurier toe.
Stap 3
Laat 2 uur sudderen zonder deksel.
Stap 4
Voeg de wortel, knoflook toe en laat dit nog 1 uur door sudderen en als laatste voeg je nog een half uur de champignons en zilveruitjes toe.
Stap 5
Haal de kruiden eruit en breng op eventueel extra op smaak met peper en zout.