Search

Varkensvlees > Iberico varkensvlees

Iberico varkensvlees

Iberico varkensvlees

aanbod iberico varkensvlees

Het aanbod varieert tussen producten zoals: Iberico secreto, Iberico Pata negra , Iberico spareribs en veel meer!

1000g
Iberico secreto
28.50
Prijs per kg
28,50
100g
Iberico Pata Negra
8.50
Prijs per kg
85
2500g
Iberico Pata Negra
88.95
Prijs per kg
26,95
950g
Iberico rib fingers
25.18
Prijs per kg
26,50
Afgeprijsd!
950g
Iberico spareribs
Original price was: €18.00.Current price is: €13.25.
Prijs per kg
13,95
800g
Iberico wangen
15.60
Prijs per kg
19,50
400g
Iberico worstjes
6.90
Prijs per kg
17,25

Veelgestelde vragen over iberico varkensvlees

Wat maakt Iberico vlees anders dan ander varkensvlees?

Iberico vlees komt van het Iberische varken, een uniek ras afkomstig uit het Iberisch schiereiland (Spanje en Portugal). Het onderscheidt zich door zijn intense marmering, wat resulteert in een sappige textuur en rijke smaak.

Het dieet van Iberico varkens is essentieel voor de kwaliteit van het vlees. Tijdens de montanera periode voeden de varkens zich met eikels en gras in de dehesa, wat resulteert in een unieke smaakprofiel met subtiele zoetheid en notige tonen.

Ja, Iberico vlees wordt vaak ingedeeld op basis van de voeding en het ras van de varkens. De hoogste kwaliteit wordt vaak geassocieerd met “Bellota” varkens, die zich voeden met eikels tijdens de montanera periode.

De unieke eigenschappen van Iberico vlees, zoals het zeldzame ras, het dieet van eikels en gras, en de langere rijpingsperiode, dragen bij aan de hogere prijs. Bovendien is het productieproces vaak arbeidsintensiever en vindt het plaats in specifieke regio’s.

Iberico vlees is veelzijdig en kan op verschillende manieren worden bereid, van eenvoudig gegrild tot verfijnde gerechten. Vanwege de intense marmering en sappigheid is het echter vaak het beste om eenvoudige bereidingsmethoden te gebruiken om de natuurlijke smaken te laten spreken.

Bericht sturen
Vragen over het product? Stuur ons een berichtje via Whatsapp