Search

Huisgesneden carpaccio

Huisgesneden carpaccio is een klassiek Italiaans gerecht dat eenvoudig te bereiden is en heerlijk smaakt. Het is een perfect voorgerecht voor een romantisch diner, of gewoon als lichte lunch.

Carpaccio

Bereidingstip

Voeg een vleugje truffelolie toe aan je carpaccio. Truffelolie voegt een heerlijke aardse en luxueuze smaak toe aan het gerecht. Truffels worden vaak geassocieerd met luxe en verfijning. Het toevoegen van truffelolie aan je carpaccio kan het gerecht een exclusieve en speciale touch geven, waardoor het geschikt is voor speciale gelegenheden.

Ingrediënten
  • 400 gram runder carpaccio
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 citroenen, geperst
  • 1/2 kopje geraspte Parmezaanse kaas
  • Rucola sla
  • Eventueel wat kappertjes en pijnboompitten voor de garnering
  • Zout en peper naar smaak
 
Stap 1
Leg de plakjes op een bord en besprenkel met olijfolie en citroensap.
Stap 2
Strooi de Parmezaanse kaas over de plakjes en breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Bedek vervolgens het geheel met een handvol rucola sla naar eigen behoefte.
Stap 4
Garneer eventueel met kappertjes en pijnboompitten.
Stap 5
Serveer de carpaccio met geroosterd brood of knapperige crackers.
Stap 6
Je kunt ook een lekkere dressing maken met extra vergine olijfolie, azijn, mosterd en honing om het geheel af te maken.
Bericht sturen
Vragen over het product? Stuur ons een berichtje via Whatsapp