Search

Gevulde aardappel met Pulled pork

Een gevulde aardappel is een heerlijk comfortfood gerecht dat zich perfect leent voor verschillende vullingen. Een lekkere en hartige optie is gevulde aardappel met pulled pork. Hieronder vind je een recept en tips om dit gerecht het lekkerst te maken voor 4 personen.

Bereidingstip

Varieer met kaas zoals Monterey Jack of Gouda voor een andere smaak. Je kan ook extra groenten toevoegen, zoals gebakken ui, paprika of maïs, voor extra smaak en textuur. Verder is het lekker om het te serveren met een frisse salade om het gerecht in evenwicht te houden.

Ingrediënten
  • 4 grote aardappelen
  • 400 gram pulled pork
  • 1 kopje geraspte cheddar kaas
  • 4 eetlepels boter
  • 4 eetlepels zure room
  • 2 eetlepels gesneden bieslook
  • Zout en peper naar smaak
 
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Was de aardappelen en prik er enkele gaatjes in met een vork.
Stap 2
Leg de aardappelen op een bakplaat en bak ze in de oven gedurende 45-60 minuten, of tot ze zacht zijn.
Stap 3
Haal de aardappelen uit de oven en snijd ze doormidden. Schep het vruchtvlees uit de aardappelen en doe dit in een kom.
Stap 4
Voeg boter, zure room en bieslook toe aan de kom en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Vul de aardappelen met het mengsel en verdeel de pulled pork. Bestrooi met geraspte cheddar kaas.
Stap 6
Zet de aardappelen terug in de oven en bak ze nog eens 10-15 minuten, of tot de kaas gesmolten is. Houd dit in de gaten.
Stap 7
Haal de aardappelen uit de oven en serveer met extra zure room en bieslook, indien gewenst. Eet smakelijk!