Search

Flank steak van
de grill

Flank steak is een populaire vleessoort vanwege zijn rijke smaak en malsheid. Het is een veelzijdig stuk vlees dat op veel verschillende manieren kan worden bereid. Hieronder vind je tips en een lekker recept om flank steak (ook wel bavette genoemd)  te maken voor 4 personen.

Flank steak

Bereidingstips

Het marineren van de flank steak is een belangrijke stap om de smaak en malsheid te verbeteren. Een marinade op basis van zuren, zoals citroen- of limoensap, helpt om de vezels van het vlees te breken en het malser te maken. Voeg ook andere smaakmakers toe, zoals knoflook, kruiden en specerijen, om de smaak van het vlees te versterken. Verder is het belangrijk om het vlees minstens een uur voor het bereiden uit de koelkast te halen en op kamertemperatuur te laten komen. Hierdoor wordt het vlees gelijkmatiger gaar en blijft het malser.

Verder is grillen de beste manier om flank steak te bereiden. Verwarm de grill voor op middelhoog vuur en bestrijk het rooster met olie om te voorkomen dat het vlees blijft plakken. Leg de steak op de grill en grill hem 4-5 minuten aan elke kant voor medium-rare. Laat het vlees daarna nog enkele minuten rusten onder aluminiumfolie, zodat de sappen zich kunnen herverdelen. Om de malsheid van het vlees te behouden, is het belangrijk om de flank steak tegen de draad in te snijden. Dit betekent dat je de steak in dunne plakjes snijdt in de richting tegen de vezels van het vlees.

Ingrediënten
  • 1 bavette van 1 kg 
  • 1/2 kopje olijfolie
  • 4 eetlepels balsamico azijn
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 theelepels  zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • Verse peterselie, fijngehakt (optioneel)
 
Stap 1
Bereid de marinade door de olijfolie, balsamico azijn, knoflook, zout en peper te mengen in een kom. Leg de flank steak in de marinade.
Stap 2
Zorg ervoor dat het vlees aan alle kanten bedekt is. Dek de kom af met plasticfolie en zet hem minstens 1 uur (belangrijk) in de koelkast.
Stap 3
Verwarm de grill voor op middelhoog vuur. Haal de steak uit de marinade en dep hem droog. Bewaar de marinade.
Stap 4
Grill de steak 4-5 minuten aan elke kant voor medium-rare. Laat het vlees daarna nog enkele minuten rusten onder aluminiumfolie.
Stap 5
Snijd de steak tegen de draad in, maak er dunne plakjes van. Giet de resterende marinade over het vlees en garneer met fijngehakte peterselie.
Bericht sturen
Vragen over het product? Stuur ons een berichtje via Whatsapp