Search

Feestelijke Côte de Boeuf met rode wijnsaus voor kerst

Deze Côte de Boeuf met een heerlijke, volle rode wijnsaus is het perfecte gerecht voor een feestelijke maaltijd. Het vlees is mooi gemarmerd en de saus geeft een diepe, rijke smaak die goed past bij dit luxe stuk vlees.

Bereidingstip

Laat het vlees op kamertemperatuur komen voor het bakken om een gelijkmatige
garing te garanderen. Met een vleesthermometer kun je de kerntemperatuur checken. Voor medium kleurig vlees zit je goed indien de thermometer 50-53 graden aangeeft. Wanneer je het vlees laat rusten onder aluminiumfolie loopt de temperatuur nog ongeveer 3 graden op. Hou hier dus ook rekening mee.

Tip: Wij verkopen ook kerstpakketten waarin het vlees, rub (kruiden) en de rode wijn voor de saus te vinden is. De rub kun je dan gebruiken om extra smaak te geven aan het vlees.

Ingrediënten
  • 1200 gram côte de boeuf
  • 100 gram boter
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 2 teentjes knoflook grof gehakt
  • 1/2 rode paprika in stukjes
  • 2 tomaten in stukjes
  • 25 milliliter balsamicoazijn
  • 300 milliliter runderfond
  • 300 milliliter Merlot (rode wijn)
  • Ook nodig: vleesthermometer

Geschikt voor 6  personen.

Stap 1
Haal het vlees 2 uur van te voren uit de koelkast. Verwarm dan de oven op 100 graden. Dep de côte boeuf droog en bestrooi met zout en peper.
Stap 2
Bak in boter en olijfolie goudbruin. Voeg voor extra smaak knoflooktenen en rozemarijn toe. Laat dit niet verbranden.
Stap 3
Wanneer het vlees goudbruin gekleurd is kun je het vlees voor ongeveer 15 minuten in de oven plaatsen. Schep regelmatig het vocht over het vlees en check de kernthermometer.
Stap 4
Fruit de sjalot, tomaten, paprika en knoflook. Blus af met de balsamicoazijn en laat dit even inkoken. Voeg de fond en rode wijn toe en breng aan de kook. Als laatste stap pureer je de saus zodat alle groentes fijngemalen zijn. Breng nog verder op smaak met peper en zout.
Stap 5
Snijd het vlees en serveer met de warme rode wijn saus.
Start gesprek
Vragen over een product?
Kom met een van onze medewerkers in contact die je kan helpen met jouw vraag.