Feestelijke Côte de Boeuf met rode wijnsaus voor kerst
Deze Côte de Boeuf met een heerlijke, volle rode wijnsaus is het perfecte gerecht voor een feestelijke maaltijd. Het vlees is mooi gemarmerd en de saus geeft een diepe, rijke smaak die goed past bij dit luxe stuk vlees.

Bereidingstip
Laat het vlees op kamertemperatuur komen voor het bakken om een gelijkmatige
garing te garanderen. Met een vleesthermometer kun je de kerntemperatuur checken. Voor medium kleurig vlees zit je goed indien de thermometer 50-53 graden aangeeft. Wanneer je het vlees laat rusten onder aluminiumfolie loopt de temperatuur nog ongeveer 3 graden op. Hou hier dus ook rekening mee.
Tip: Wij verkopen ook kerstpakketten waarin het vlees, rub (kruiden) en de rode wijn voor de saus te vinden is. De rub kun je dan gebruiken om extra smaak te geven aan het vlees.
Ingrediënten
- 1200 gram côte de boeuf
- 100 gram boter
- 4 teentjes knoflook
- 4 takjes tijm
- 2 teentjes knoflook grof gehakt
- 1/2 rode paprika in stukjes
- 2 tomaten in stukjes
- 25 milliliter balsamicoazijn
- 300 milliliter runderfond
- 300 milliliter Merlot (rode wijn)
- Ook nodig: vleesthermometer
Geschikt voor 6 personen.