Eendenborstfilet met winterse specerijen: Een kerstmaal vol luxe en smaak
Eendenborstfilet met winterse specerijen is een verfijnd kerstrecept dat luxe en smaak samenbrengt. Een ideaal recept voor een bijzonder kerstdiner!

Bereidingstip
Het is belangrijk om de kruiden ruim van te voren in het vlees te laten trekken voor een optimaal resultaat. Bij het bakken van de eend begin je met het bakken van de vet kant dit doe je in een droge pan. Hierdoor wordt de korst van de eend extra krokant.
Bijgerechten:
Wil je een stevige saus bij het gerecht kies dan voor een rode wijn saus. Je kunt ook voor een frissere optie gaan en een sinaasappelsaus bij de eendenborstfilet serveren. Voor verdere bijgerechten kun je gaan voor geglaceerde wortelen, aardappelen of gegrilde witlof.
Tip:
Tip! Indien je marinade overhebt. Kun je dit voor het serveren nog over de eend schenken voor extra smaak.
Ingrediënten
- 700 gram eendenborstfilet
- 2 eetlepels zwarte peper korrels
- 4 takjes rozemarijn
- 4 takjes tijm
- 2 eetlepels kruidnagel
- 2 eetlepels gemberpoeder
- Limoensap
- Peper en zout