Boterzachte runderstoof met riblappen
Deze runderstoof is een heerlijk wintergerecht waarbij het vlees zacht wordt door lang te stoven in bruin bier en tomaten. Door het gebruik van pancetta, kruiden en chilipeper krijgt de stoof een rijke, diepe smaak die perfect past bij de kerstdagen.

Bereidingstip
Je kunt extra groenten zoals knolselderij of champignons toevoegen voor meer variatie en een volwaardig hoofdgerecht.
Ingrediënten
- 1400 gram riblappen
- 1,5 eetlepel olijfolie
- 150 gram plakjes pancetta, fijngesneden
- 3 uien, gehalveerd, in dunne partjes
- 1,5 rode chilipeper, fijngesneden
- 3 tenen knoflook, geperst
- 600 milliliter bruin bier
- 300 milliliter passata, gezeefde tomaten
- 4 takjes tijm
- 2 verse of gedroogde laurierblaadjes
- 3 theelepels lichtbruine basterdsuiker
- Optioneel: aardappelen, wortelen
Geschikt voor 7 personen.
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C en bestrooi het vlees met zout.
Stap 2
Braad het vlees rondom bruin in een braadpan en haal het eruit.
Stap 3
Bak de pancetta, uien, chilipeper en knoflook in dezelfde pan.
Stap 4
Voeg bier, passata, kruiden en basterdsuiker toe. Breng aan de kook, en stoof 2½ uur in de oven.
Stap 5
Indien je er voor kiest groentes toe te voegen. Kun je die nog voor 40 minuten mee laten stoven.