Search

Beef tataki

Beef tataki is een heerlijk gerecht uit Japan dat steeds populairder wordt in de westerse keuken. Het is een eenvoudig en snel te maken gerecht dat perfect is als voorgerecht of als lichte maaltijd. Beef tataki is een Japans gerecht van dungesneden biefstuk dat kort wordt gebakken en dan in plakjes wordt geserveerd met een dressing van sojasaus en citrusvruchten. Hieronder vind je het recept voor beef tataki voor 4 personen.

Beef tataki

Bereidingstip

Zorg ervoor dat de biefstuk goed gekoeld is voordat je het gaat bakken. Dit helpt voor het behoud van de sappigheid en zorgt ervoor dat de biefstuk gelijkmatig gaart. Leg de biefstuk ongeveer 15-20 minuten voor het bakken in de koelkast. Dit maakt dat de biefstuk makkelijker te snijden is in dunne plakjes. 

Ingrediënten
  • 600 gram biefstuk
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 6 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels mirin
  • 2 eetlepels sake
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 stukjes gember van 2 cm, geschild en fijngehakt
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 theelepels suiker
  • 2 limoenen
  • 2 bosuien, fijngesneden
  • 1 theelepel zwarte sesamzaadjes
 
Stap 1
Haal de biefstuk uit de koelkast en laat deze goed op kamertemperatuur komen na het uit de koelkast halen van het vlees.
Stap 2
Verhit de zonnebloemolie op hoog vuur. Bak de biefstuk aan beide kanten kort aan, ongeveer 30 seconden per kant.
Stap 3
Haal de biefstuk uit de pan en laat hem even rusten. Laat de biefstuk even met rust en start met het maken van de dressing.
Stap 4
Meng voor de dressing de sojasaus, mirin, sake, knoflook, gember, sesamolie en suiker in een kom door elkaar.
Stap 5
Ga weer terug naar de biefstuk en snijd die in dunne plakjes. Leg de plakjes op een bord en besprenkel ze met de dressing.
Stap 6
Het grote werk is gedaan , op naar de toppings! Snijd de limoen in partjes en leg deze op het bord bij de biefstuk.
Stap 7
Bestrooi vervolgens de biefstuk met de fijngesneden bosui en zwarte sesamzaadjes om het af te maken.
Stap 8
En... klaar is de beef tataki! Serveer de beef tataki direct op tafel en geniet van het heerlijke recept.