Bavette met chimichurri
Bavette is een heerlijk en smaakvol stuk vlees dat perfect is om te grillen. Combineer dit met de Argentijnse chimichurri saus en je hebt een heerlijke maaltijd die je niet snel zult vergeten. Hieronder vind je het recept voor bavette met Argentijnse chimichurri voor 4 personen.

Bereidingstip
Het is belangrijk om het vlees na het grillen even te laten rusten. Dit zorgt ervoor dat het vlees sappiger blijft. Als je geen grill hebt, kun je de bavette ook in een pan bakken op hoog vuur. Daarnaast kan je de chimichurri saus ook van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Haal de saus wel op tijd uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Verder kan je varieren met de hoeveelheid pepervlokken voor een mildere of juist pittigere saus. Proef ook vooraf de koriander voordat je het toevoegt.
Ingrediënten
- 800 gram bavette
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 limoen, in partjes
- 1 kopje fijngehakte peterselie
- 1 kopje fijngehakte koriander
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 sjalotje, fijngehakt
- 4 eetlepels rode wijnazijn
- 1/2 kopje olijfolie
- 1/2 theelepel rode pepervlokken
- Zout en peper naar smaak