Search

Bavette met chimichurri

Bavette is een heerlijk en smaakvol stuk vlees dat perfect is om te grillen. Combineer dit met de Argentijnse chimichurri saus en je hebt een heerlijke maaltijd die je niet snel zult vergeten. Hieronder vind je het recept voor bavette met Argentijnse chimichurri voor 4 personen.

Bereidingstip

Het is belangrijk om het vlees na het grillen even te laten rusten. Dit zorgt ervoor dat het vlees sappiger blijft. Als je geen grill hebt, kun je de bavette ook in een pan bakken op hoog vuur. Daarnaast kan je de chimichurri saus ook van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Haal de saus wel op tijd uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Verder kan je varieren met de hoeveelheid pepervlokken voor een mildere of juist pittigere saus. Proef ook vooraf de koriander voordat je het toevoegt.

Ingrediënten
  • 800 gram bavette
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 limoen, in partjes
  • 1 kopje fijngehakte peterselie
  • 1 kopje fijngehakte koriander
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • 4 eetlepels rode wijnazijn
  • 1/2 kopje olijfolie
  • 1/2 theelepel rode pepervlokken
  • Zout en peper naar smaak
 
Stap 1
Start met het verwarmen van de grill op hoog vuur. Dep de bavette in dit tijdsbestek droog met keukenpapier.
Stap 2
Bestrijk daarna de bavette met 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout en peper naar jouw behoefte.
Stap 3
We gaan grillen! Grill de bavette 3-4 minuten aan beide kanten, wel afhankelijk van de dikte, voor medium-rare.
Stap 4
Laat het vlees rusten onder aluminiumfolie terwijl je ondertussen start met het maken van de chimichurri.
Stap 5
Meng de peterselie, koriander, knoflook, sjalotje, rode wijnazijn, olijfolie en pepervlokken in een kom.
Stap 6
Breng de saus op smaak met zout en peper. Snijd de bavette in dunne plakjes en serveer met de chimichurri saus en limoenpartjes.
Start gesprek
Vragen over een product?
Kom met een van onze medewerkers in contact die je kan helpen met jouw vraag.